Miután február 22.-én megkezdődik a 81. Oscar Díjátadó és sokan cikkeznek arról, hogy a Sötét Lovag mennyiben tud majd poszhumusz díjjal emléket állítani az 2008 elején elhunyt Heath Ledgernek, a Batman képregények házatáján érdekes fejlemények teljesednek ki.

Egyrészt Grant Morisson képregényrajzoló újabb bődületes hülyeséggel rukkolt elő a Batman: R.I.P című legújabb eposzával, azt híresztelve, hogy Batman a következő képregény részben majd végleg eltávozik az örök vadászmezőkre. Azonban, olybá tűnik ez a kampány kissé melléfogott és a sorozat rajongóit a megjelent képregény nem kifejezetten kötötte le.

Úgyhogy inkább hajrá Neil Gaimen (aki legutóbb a Coraline c. regényének megfilmesítésével ért el sikereket) újrarajzolja a kissé megtépázott szuperhős renoméját.

Ami viszont igazán izgalmasnak tűnik az egy régi szereplő, Batwoman, aka Katherine “Kathy” Kane, újbóli megjelenése a sorozatban. Batwoman, egy vörös hajú, gyönyörű, veszélyes és leszbikus, vagyis pontosabban lipstick lesbian szuperhős, aki a DC Comics legújabb hőse lesz a képregény 2009.-es szériájának.

DC COMICS

“Lesbian Batwoman: She is described as a ‘lesbian socialite by night and a crime-fighter by later in the night’ ” quotation by:  Telegraph Photo: DC COMICS

Támogatandó a szélesebb közönség és réteg közönség megcélzása a képregény kiadók részéről. Batwoman nemcsak a DC Comics Batman részeiben fog megjelenni, hanem a Justice League Detectice Comic sorozatába is jelen lesz.

http://www.guardian.co.uk/books/2009/feb/11/lesbian-batwoman-dc-comics

Greg Rucka képregényrajzoló szerint Batwoman újbóli megjelenése hihetetlenül izgalmas és új lesz, Batwoman pedig “hihetetlenül cool”,  ezt saját blogján is részletesen kifejti, és le is közöl 5 oldalt az új részből.

Reklámok