“Költői Terrorizmus (Hakim Bey)
 
Furcsa tánc non-stop bankautomaták előterében. Jogosulatlan pirotechnikai látványosságok. Land-art: Nemzeti Parkokban bizarr idegen műalkotásokként terjedő földmunkák. Törj be házakba, és szimpla lopás helyett hagyj Költői Terrorista tárgyakat! Rabolj el valakit, és tedd őt boldoggá! A választást bízd a véletlenre, és az alanyt győzd meg arról, hogy roppant nagy, használhatatlan és csodálatos szerencse érte – mondjuk 5000 négyzetmérföld az Antarktiszon, vagy egy korosodó cirkuszi elefánt, vagy egy Bombay-i árvaház, vagy pedig egy alkímiai kéziratgyűjtemény. Később majd rájönnek, hogy néhány percig valami rendkívülit reméltek, ami talán intenzívebb létezés felé vezeti őket.
 
Szegezz fel réz emléktáblákat azokon a – nyilvános vagy magán – helyeken, ahol meglepetés ért, vagy különösen kielégítő szexuális élményben volt részed, satöbbi. Meztelenedj le egy jelre.
 
Szervezz sztrájkot iskoládban vagy munkahelyeden azon az alapon, hogy az nem elégíti ki tunyaságra és szellemi gyönyörre való szomjúhozásod.
 
A graffiti-művészet egy kis bájt kölcsönöz mogorva metróknak és rideg köztéri emlékműveknek – a KT-művészet nyilvános helyeken is élvezhető: bíróságok mosdóiba firkantott versek, parkokban és éttermekben elhagyott kis fétisek, parkoló autók ablaktörlő lapátjai alá helyezett xerox-art, Nagybetűs Jelszavak játszóterek firkafalain, névtelen levelek véletlenszerűen vagy szabályosan kiválasztott címzetteknek, kalóz rádióadások, nedves beton…” Tovább >>

Reklámok