Prayer for a Blueberry Girl című verset Neil Gaimen 10 évvel ezelőtt ajándékként írta Tori Amosnak és kisbabájának, aki a vers születésekor még meg sem született. A vers olyan jól sikerült, hogy barátok, ismerősök, idegenek keresték meg Gaimant, hogy “XY is most vár gyereket és hallottam a versedet, a Bluberry Girl c., olyan szép, leírnád nekem”. Most talán 10 év után Gaiman megunta a sok másolgatást, küldözgetést, és persze jól irányzott marketingfogásként, inkább a könyv kiadása mellett döntött. Neil Gaimen bloggol, twitterezik, szoros kapcsoltot tart fenn webes közönségével és minden alkalmas médiumot kihasznál, hogy népszerűsítse magát és a könyveit. Ebbéli fáradozásai mindenképpen dícséretesek, természetesen. Egyébként a könyv bevételének bizonyos százaléka Tori Amos jótékony szervezetéhez folyik majd be.
Interjú Gaimennel egy babaportálon itt. Nice.
A könyvet Charles Vess illusztrálta, aki Neil Gaimen egyik korábbi könyvét is, a Sturdust-ot is jegyzi, sőt korábban néhány Pókember képregényt ő designolt.

Nekem Charles Vess munkáiról egy régi mesekönyv jut eszembe, a “Meg nem született Kislányról”,

Sehány éves kislány by Marie-Claude Monchaux

Sehány éves kislány by Marie-Claude Monchaux


a videóról pedig a Hugo, a víziló.

A zene kész és angolul se jobb. Sőt, ha most belegondolok, amikor ezt a mesét az óvódában megnéztük csendespihenő előtt, alatt (ilyesmi), akkor az összes gyerek elkedzett bőgni, iszonyat félelmetes. Képi világban pedig egy komoly pszichedelik élmény.

Reklámok